DETAILED NOTES ON TüP BEBEK AşAMALARı

Detailed Notes on tüp bebek aşamaları

Detailed Notes on tüp bebek aşamaları

Blog Article

Kadından döllenme işleminin gerçekleştirilmesi adına tüp bebek tedavisinde yumurta toplama işlemi yapılır. Bu işlemde kadına anestezi uygulanır. İşlemin birtakım riskleri söz konusudur. Bunlar;

Yeni bir deneme öncesinde yapılması gerekli tetkik olup olmadığı saptanır ve ardından tekrar bir uygulama yapılması planlanır.

aydinkosus Yaşınız tüp bebek ve kök hücre tedavisi için uygun olabilir ancak mutlaka yumurtalıklarınızın bir tüp bebek uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekiyor.

Başarısızlık durumlarında, nerede hata olduğu ya da hangi nedenle başarısızlık meydana geldiği araştırılmalıdır.

Hayır, cinsel ilişki embriyolara zarar vermez. Rahim iyi bir şekilde korunmuştur ve embriyolar cinsel aktiviteden etkilenmeyen bir şekilde rahim boşluğuna güvenli olarak transfer edilir.

Başarısız tüp bebek tedavilerinde akla gelen ilk neden, embriyo ile ilgili sorunlardır. Embriyonun yapısında mevcut olan çeşitli bozukluklar ya da sorunlar gebe kalmaya engel teşkil edebilir.

Tüp bebek tedavisinde cinsel ilişki konusunda dikkat edilmesi gereken bir nokta ise yumurta toplama işlemidir. Yumurta toplama işleminden sonra, kadının vücudu hassaslaşabilir ve cinsel ilişki ağrılı hale gelebilir.

Bu duruma nonobstrüktif azospermi denilmektedir. Bu you can try here gruptaki azospermi vakalarına sıklıkla kromozom kusurları eşlik edebileceği için erkeğe genetik inceleme önerilmelidir.

Transfer: Elde edilen materyal, kişinin testisine ya da yumurtalıklarına transfer edilir. Bu işlem sırasında yumurtalıklara enjekte edilirse ultrasonografi kullanılır.

Ameliyathane ortamında ve mikroskop altında yapılan bir işlemdir. Ağrılı bir işlem konya tüp bebek merkezleri olması nedeniyle genel anestezi altında yapılması önerilmektedir.

Bu nedenle yumurtalık rezervi azalmış yaşı ilerlemiş kadınlarda, kısırlık açısından tüpler dışında başka nedenler saptanmış çiftlerde, tubal koterizasyon yöntemi kullanılan hastalarda, erkekte sperm hareket morfoloji ve sayı problemi varlığında, tüplerindeki hasar enfeksiyon veya dış gebelik nedeniyle oluşmuş olan hastalarda, tubal sterilizasyon yapıldıktan sonra geriye kalan sağlam tüplerin four cm’den kısa olduğu bireylerde tubal reanastomoz cerrahileri yerine tüp bebek tedavileri önerilmelidir.

Terapistler genellikle bu türlerin bir kombinasyonunu kullanır. Terapist durumunuzu ve tercihlerinizi dikkate alacak ve en etkili yaklaşımı seçecektir. Psikolojik tedavi türleri aşağıdaki şekildedir:

Yumurtalıklardan herhangi bir hormon üretimi olmadığı için gebelik oluştuğu durumda bu ilaçlara gebeliğin ten ila 12'nci gebelik haftasına kadar devam edilmesi gerekir.

Bu sayede uygun tedavi yöntemleri uygulanarak yan etkiler en aza indirilebilir ve hastanın rahatlaması sağlanabilir.

Report this page